Aanbod
Dyslexie (basisschool)
Basis-ggz (sociaal-emotionele problemen)
Als u hulp zoekt voor uw kind bij sociaal-emotionele problematiek dan kunt contact opnemen met de praktijk. Als de hulpvraag past binnen onze praktijk dan krijgt u een aanmeldingsformulier toegestuurd waarin u gevraagd wordt naar de ontwikkeling van uw kind. Vergoeding door de gemeente (Ermelo, Harderwijk, Putten, Zeewolde, Oldebroek, Elburg en Nunspeet) is alleen mogelijk met een beschikking (CJG/jeugdconsulent gemeente) of verwijzing (huisarts). Op het moment dat het ingevulde formulier en de beschikking of verwijzing binnen zijn, wordt u gebeld om een intakegesprek te plannen.
Dyslexie en dyscalculie (voortgezet onderwijs, hoger onderwijs en volwassenen)
Wanneer uw kind op het voortgezet of hoger onderwijs zit en u heeft een vermoeden van dyslexie of dyscalculie, dan is onderzoek wellicht ook mogelijk. Ook bij volwassenen die op dit moment geen opleiding volgen zijn er onderzoeksmogelijkheden. Overleg hiervoor met ons secretariaat. Dit onderzoek wordt niet vergoed door de gemeente of de zorgverzekeraar.
Dyscalculie
Wanneer er sprake is van een hardnekkige achterstand met rekenen bij kinderen op de basisschool kan onderzoek naar dyscalculie plaats vinden. U kunt hiervoor het LVS en de handelingsplannen voor rekenen naar ons secretariaat sturen (info@ope-online.nl). Wij bekijken dan of er onderzoek naar dyscalculie mogelijk is. U krijgt vervolgens van ons secretariaat aanmeldformulieren in te vullen door de school en de ouder. Daarna wordt een afspraak ingepland. Dit onderzoek wordt niet vergoed door de gemeente of de zorgverzekeraar.
No show
Wanneer een afspraak niet nagekomen wordt of te laat (niet binnen 24 uur of een werkdag) wordt afgezegd, kunnen wij deze ‘no show’ kosten niet declareren. Voor zowel de vergoede zorg als de niet-vergoede zorg krijgt u daarvoor een rekening.